21.10.12

Stiere - ihr Leiden

Lösung zum Blogpost

Toros de lídia - patir per morir
Els toros de lídia pertanyen a l'antiga raça que només sobreviu a Espanya del "Toro Bravo" i se'ls cria expressament per això. Surten a l'arena a l'edat d'entre cinc i sis anys i el seu pes se situa entre els 500 i els 600 kg.
Els autèntics patiments de l'animal no es limita de cap manera al moment en què trepitja l'arena. Comencen ja unes setmanes abans. L'objectiu és una combinació de debilitament programat i excitament de l'animal.

El preludi el marca l'obstaculització de la respiració mitjançant l'obstaculització del morro amb mocadors o cotó. Dos dies abans de la corrida ja no se li dóna de menjar i amb prou feines aigua.

La nit abans de la corrida se li administra un cocktail de calmants, i finalment se'l tanca en una caixa giratòria per tal que perdi l'orientació.

El dia de la corrida se li claven punxes als testicles i se li donen cops. Finalment rep fregues de trementina a les orelles i articulacions, per tal que el dolor faci l'animal més nerviós.

Poc abans de la corrida els toros reben cops als ronyons, se'ls llima la cornamenta per protegir els toreros i se'ls unta els ulls de vaselina.

Un cop preparat d'aquesta forma, el toro entra a l'arena desorientat, debilitat i mig cec. I el desigual combat s'inicia.


Übersetzung: J. Pujolar

No comments:

Post a Comment